Terkotanie pedału sprzęgła
Zwiń
X
-
Alf,
Z tego co wodzę to tą przypadłość to mają późniejsze egzemplarze nie te z początku produkcji. Ja mam już ponad 11tyś od maja i nie zauważyłem takich objawów (i oby tak zostało).
Zostaw komentarz:
-
-
Czy myślicie, że wszystkie sprzęgła mają tę przypadłość, czy to jednostkowe przypadki z początku produkcji?
Zostaw komentarz:
-
-
To chyba tak musi być.Tak po za tym ten silnik 1.4 w o3 jest super.
Zostaw komentarz:
-
-
W moim ten efekt jest od nowości. Mam juz 75700km i nadal jezdzi.
W ASO nie potrafili nic z tym zrobić, bo tam cienkie bolki pracuja
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie również słychać od czasu do czasu takie terkotanie ale jak wcisnę sprzęgło to owe terkotanie znika , mam przebieg 5tyś.
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć.
O III 1,4 TSI
Ja dziś byłem w serwisie z podobny problemem.
Na luzie słychać dziwne dzwięki (terkotanie), po wciśnięciu sprzęgła cisza.
Pan z serwisu po sprawdzeniu powiedział :"jezdzić przy przebiegu 4000km nie będziemy rozbierać, jeśli będzie się nasilać to podjechać"
Stwierdził także , że dzwonił do centrali i tam dowiedział się ,że nie jestem pierwszy z tym problemem , ale auta mają niskie przebiegi i Skoda nie podejmuje na razie żadnych kroków.
Zostaw komentarz:
-
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyTrzeba było kupić DSG. Pedał sprzęgła nie terkocze.
Życzę po wymianie bezusterkowej eksploatacji.
Zostaw komentarz:
-
-
Trzeba było kupić DSG. Pedał sprzęgła nie terkocze.
Życzę po wymianie bezusterkowej eksploatacji.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez greg505Festexx, mozesz nagrac ten dzwiek?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez FestexxMi wysprzęglik wymienili w zeszłym tygodniu, terkotanie słychać tylko w środku w samochodzie, na zewnątrz zero hałasu :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Mi wysprzęglik wymienili w zeszłym tygodniu, terkotanie słychać tylko w środku w samochodzie, na zewnątrz zero hałasu :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Miałem taki przypadek w SII, ponoć wsyprzeglinik nie wysprzeglad do konca, tak wiec przy 40 kkm swoja zywotność skonczylo sprzegło i dwumas od tego, stad to terkotanie było, wymienili wsio na gwarancji.
Zostaw komentarz:
-
-
No to powrót do serwisu, niestety terkotanie na wciśniętym sprzęgle przy dodawaniu gazu na luzie występujeTakże serwis szuka co to może być
Zostaw komentarz:
-
-
Festexx, mam nadzieję, że pomoże, bo nie wiem, czy nie skończy się na kolejnym zwalaniu skrzyni i wymianie łapy...
Zostaw komentarz:
-
-
No to aktualizujemy, wysprzęglik do wymiany - sprzęgło przy wciskaniu skrzypi jak stary tapczan:shock:
Zostaw komentarz:
-
-
jak narazie problem dotyczy silnika 1.4,
ktos sie orientuje czy w 1.8 jest takie samo sprzeglo?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Ceed1OIII 1,4 TSI. Znajomy właśnie wymienił kompletne sprzęgło na gwarancji, ponieważ jak silnik był zimny to biegi zgrzytały. Jak się rozgrzał to było ok. Przebieg 4 tyś km.
Zostaw komentarz:
-
-
OIII 1,4 TSI. Znajomy właśnie wymienił kompletne sprzęgło na gwarancji, ponieważ jak silnik był zimny to biegi zgrzytały. Jak się rozgrzał to było ok. Przebieg 4 tyś km.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RalfikDzięki za wyjaśnienie problemu ,ponieważ z taką pracą sprzęgła spotkałem się pierwszy raz.:szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki za wyjaśnienie problemu ,ponieważ z taką pracą sprzęgła spotkałem się pierwszy raz.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: